Kunst in de Troost 2016

Van 16 tot en met 18 april 2016 is het stilste plekje van Vilvoorde weer toegankelijk en vervuld van hedendaagse kunst. Op de zeventiende editie van Kunst in de Troost stellen niet minder dan 29 kunstenaars hun werk tentoon in de schitterende kloostertuin en de intieme kamers van het convent van de karmelietessen van Onze-Lieve-Vrouw van Troost. De opbrengst van deze verkoopstentoonstelling is bestemd voor de restauratie van de basiliek.

:
Clif Ardi, Maud Bekaert, Tony Blomme, Anne Cornil, Liesbeth Doms, Claudia Dornhege, Koen Fillet, Bie Garcet, Martine Hennebel, Sander Heremans, Patricia Hiele, Gerard Kuijpers, Natasja Lefevre, Valeria Maksimova, Francis Méan, Joke Sentse-Huige, Mieke Tambuyzer, Ariane Tierssoone, Veroniek Van Samang, Nora Van Waeyenberghe,   eric vande Pitte, Geneviève Vastrade, David Verhaeghe, Trees en Paul Vernimme, Jan Verschueren, Jan Wellens, Linda Welvaert en Marijke Willaert.

Een bonte verzameling kunstenaars (schilders, grafici, keramisten, beeldhouwers) die met heel uiteenlopende materialen vorm geven aan hun innerlijk creatieproces. We zijn verheugd dat we u het resultaat daarvan kunnen tonen op deze bijzondere locatie in Vilvoorde. Van de vrolijke keramiek van Clif Ardi via de ‘dancing stones’ van Gerard Kuijpers tot de doeken van Koen Fillet (die onlangs het officiële portret van Mgr. Léonard mocht schilderen).

Bie Garcet, Sander Heremans, David Verhaeghe en Jan Wellens zijn bovendien kunstenaars met Vilvoordse roots.

Alle info over de kunstenaars vindt u op de website www.kunstindetroost.be en op de Facebookpagina www.facebook.com/kunstindetroost.

 

Praktisch:
-vernissage op vrijdag 15 april 2016 om 19u30, in aanwezigheid van burgemeester Hans Bonte
-open voor het grote publiek: zaterdag 16 en zondag 17 april 2016 van 14 tot 18 uur; maandag 18 april (dag van de jaarmarkt) van 11 tot 18u.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s