Wie?

Dank u om even aan te meren in deze baai.

Stiltehoeve Metanoia in Damma, foto Jonas Roosens
foto Jonas Roosens

Ik ben geboren in Brugge op 31 mei 1966, ben afgestudeerd in de politieke wetenschappen aan de Universiteit Gent, en werk als journalist op de openbare omroep VRT (achtereenvolgens Radio 1, Studio Brussel, radionieuwsdienst, cultuurwebsite Cobra.be en weer VRT-nieuws). Ik hou van poëzie, natuur, muziek, kunst en stilte.

In 2014 verscheen mijn boek ‘Stil leven. Een stem voor rust en ruimte in drukke tijden’ (uitgeverij Lannoo).

Op deze website staan eigen teksten (recensies, blogs, columns…) en af en toe ook woorden die me inspireren.  Voorts ook werk van Lucas Vanclooster, compagnon de route met en zonder woorden.

7 gedachtes over “Wie?

  1. Dank voor een fijnzinnige en trefzekere radiobijdrage over Watou jg. 2014. tevens kijken we belangstellend uit naar uw Stilteboek.
    Zelf stelde ik met zorg het WOI-poëzieboek We werden honderd jaar ouder. Dichters over de Eerste Wereldoorlog (Davidsfonds) samen. Alle buitenlandse gedichten die ik selecteerde heb ik respectvol vertaald. Op mijn vraag wijdde Margi Blunden, dochter van oorlogspoëet Edmund B., een treffende impressie aan haar vader.
    Vriendelijke groet aan u.

    Like

    • Dag Chris. Moest aan je denken. In deze lockdowntijden heb ik eindelijk “The secret origins of the first world war” (Docherty en MacGregor) aangepakt. Hier staat het allemaal in perspectief, hoe machtige Britse netwerken al dertig jaar naar een oorlog met Duitsland toe gewerkt hadden. De eminente historicus Caroll Quigley had materiaal verzameld (postuum uitgegeven in de jaren 1970) maar als Amerikaans establishmentfiguur kon hij moeilijk zelf de conclusies formuleren. België nam het met de neutraliteit niet zo nauw en werkte al vanaf 1905 op hoog niveau militair samen met Franse en Britse topmilitairen. Dat besefte ik ook niet. Hoe zie jij dat? Een Franse historicus en analist geopolitiek die documenten daarover verzameld heeft, is Pierre Hillard (Atlas du mondialisme). Ook lezenswaard. Nog een fijne lockdown! Andries Termote

      Like

  2. Over stilte. Kunt u mij een paar centra aanbevelen waar stilte retraites/weken worden georganiseerd ? Liefst in België, desnoods in Frankrijk en Nederland. Geen yoga, geen activiteiten, gedwongen rust en stilte.
    Dank bij voorbaat en warme groet.

    Like

  3. Hallo Kristien,

    Daarnet heb ik je artikel gelezen in het magazine Leven. Ik leef met je mee. Graag zou ik mijn passie en missie willen delen met doel vermindering van pijn, geven van comfort en relaxatie bij kankerpatiënten.
    Warme groet,
    Brigitte Van Acoleyen

    Like

Plaats een reactie